top of page
  • angelemaria2971

5 site-uri pentru verificarea plagiatului în lucrările academice

Menținerea normelor etice în mediul academic presupune verificarea originalității lucrărilor. Există mai multe instrumente gratuite disponibile pe internet care pot ajuta în acest sens în era digitală de astăzi.


A girl checking her mistakes


DupliChecker este un instrument popular și gratuit care oferă funcționalități pentru verificarea plagiatului. Utilizatorii pot încărca texte și documente pentru a fi scanate în căutarea oricăror similitudini cu alte surse.
Cu toate că e cunoscut mai mult pentru corectarea gramaticală și stilistică, Grammarly oferă și o funcționalitate de verificare a plagiatului. Versiunea premium oferă această caracteristică, dar chiar și versiunea gratuită poate efectua un scan de bază pentru a verifica originalitatea lucrărilor.
Plagiarism Checker by SmallSEOTools este apreciat pentru interfața sa simplă și pentru rezultatele rapide. Utilizatorii pot încărca sau introduce direct textul pentru a fi scanat și verificat în privința plagiatului.
Unul dintre cele mai cunoscute instrumente este Turnitin Feedback Studio. Deși versiunea completă este plătită, Turnitin oferă și o variantă gratuită care permite utilizatorilor să-și încarce lucrările pentru a fi scanate și verificate într-o bază de date extinsă pentru identificarea plagiatului.
Quetext este un alt instrument gratuit și prietenos, apreciat pentru interfața sa intuitivă și pentru rezultatele detaliate.


Books used to write a scientific paper

Cu toate acestea, este important să înțelegem că aceste instrumente sunt doar ajutoare și că interpretarea rezultatelor, cât și luarea deciziilor corecte rămân în responsabilitatea utilizatorului. Folosirea lor ar trebui să facă parte dintr-o practică mai largă de integritate academică și respect față de munca intelectuală a altora.


____________________________________________________________________________________________

Articol realizat de: Gianina Diana Cozea

Editor: Mădălina Hodorog, Maria Angele

Surse foto: Unsplash

Comments


bottom of page