top of page
  • Raluca Elena

Sunt student. Care este haosul din gândurile mele?

Anii de facultate sunt o perioadă tumultoasă, marcată de o multitudine de experiențe care ne modelează personalitatea și ne pregătesc pentru viitor. Ca studentă în anul al II-lea la Academia de Studii Economice, pot să afirm cu certitudine că primul an a fost o aventură plină de entuziasm, dar și de temeri copleșitoare.


study

 

Vis versus realitate : Un rollercoaster de emoții


Entuziasmul admiterii la facultate a fost electrizant. Imaginea vieții de studentă, pictată cu culorile vii ale distracției și amintirilor memorabile îmi umplea sufletul de bucurie, dar realitatea a adus cu sine și un val de necunoscut și anxietate.


Trecerea abruptă de la rutina liceului la viața independentă din București a fost copleșitoare. Cursurile intense, lipsa somnului, presiunea examenelor și sentimentul de singurătate m-au aruncat într-un vârtej de emoții. Gânduri precum „Vreau să renunț” sau „Facultatea asta nu e pentru mine” îmi bântuiau mintea, amenințând să îmi stingă flacăra motivației.Frica: Un obstacol transformat în lecție de viață


Frica de necunoscut și de eșec era o realitate dureroasă. Mă simțeam pierdută și dezorientată, incapabilă să gestionez haosul din mintea mea. Dar treptat, am realizat că frica era doar o iluzie creată de propria mea minte.

 

„Nu te teme de eșec. Teama de a nu încerca este cel mai mare eșec.” - Wayne Gretzky

 

Am învățat să îmi organizez mai bine timpul, să îmi construiesc o rețea de prieteni noi și să explorez dincolo de zona mea de confort. Am descoperit că viața dincolo de granițele cunoscute e plină de satisfacții și oportunități neașteptate. Am obținut note bune și am învățat să mă bucur de studenție.


goals

 

„Cel mai bun mod de a prezice viitorul este să îl creezi.” - Abraham Lincoln

 


O călătorie de auto-descoperire


„Singura călătorie care ne schimbă cu adevărat este călătoria spre interior.” - Rainer Maria Rilke


Haosul din minte poate fi transformat într-o forță motrice care te propulsează spre succes. Primul an de facultate, cu toate provocările sale, te va ajuta să te descoperi și să te transformi în cea mai bună versiune a ta.

 

____________________________________________________________________________________________

Articol realizat de: Elena-Raluca Albină

Editor: Mădălina Hodorog, Maria Angele

Sursă foto : Unsplash

Comments


bottom of page