top of page
  • fodorvv222

Cum mă poate ajuta consilierea vocațională?

Una dintre cele mai mari provocări ale unei persoane este alegerea carierei. Acest proces poate duce la sentimente de confuzie sau chiar teamă față de viitor. Întrebarea „Ce vrei să te faci când vei fi mare?” ne este adresată încă de pe băncile școlii și, de multe ori, nu știm ce să răspundem.

 

Chiar dacă mulți dintre noi cred că numai elevii și studenții se confruntă cu această problemă, vreau să subliniez că aceasta poate apărea și la adulți. De aceea, găsirea unei metode pentru diminuarea ei este importantă. Deși acum ți se pare o decizie dificilă, am o veste bună pentru tine: am descoperit soluția potrivită – consilierea vocațională. În următoarele rânduri, vei afla care sunt beneficiile sale și cum te poate ajuta astfel încât să îți găsești drumul. A sosit timpul să pui capăt pentru totdeauna îndoielilor!


consilierea vocațională

De ce ar trebui să apelezi la consilierea vocațională?

 

Beneficiile acestui tip de program sunt diverse și valoroase. Iată câteva dintre ele:

 

· Te cunoști mai bine – Consilierea poate fi o bună șansă de a descoperi mai în profunzime cine ești și cum te pot ajuta abilitățile tale să îți atingi obiectivele. Aici mă văd nevoit să îți amintesc faptul că este mult mai ușor să ajungi unde vrei dacă îți place ceea ce faci.· Înțelegi în detaliu piața muncii – Există multe joburi pe piața muncii, deci ai de unde să alegi. Chiar și așa, poate fi copleșitor pentru unii dintre noi. Nu te panica! Un consilier de carieră cunoaște foarte bine lumea profesională și îți poate da sfaturi folositoare în legătură cu aceasta.· Dezvolți skill-uri apreciate de angajatori – Atunci când vei fi angajat/ă, pe lângă abilitățile „hard” care țin de domeniul tău, echipa va fi impresionată dacă știi să comunici eficient, să rezolvi eficient problemele și să te adaptezi ușor schimbărilor. Aceste calități se numesc „soft skills și îți deschid ușa către noi oportunități.· Ți se oferă ajutor în construirea CV-ului – Atunci când aplici la joburi, un CV devine cartea ta de vizită. Deși la prima vedere pare ușor de făcut, nu este chiar așa. De fapt, trebuie să știi foarte bine să îți prezinți experiența. Ședințele de consiliere vocațională îți oferă șansa să descoperi tehnici eficiente de realizare a acestuia. Mișto, nu?· Primești un raport personalizat – La final, primești gratuit un raport care conține profilul tău vocațional. Practic, el evidențiază trăsăturile psiho-sociale din prezent. Acesta poate fi un bun punct de plecare în dezvoltarea ta profesională. Așadar, acum că te-ai descoperit mai bine, nu mai trebuie decât să-ți dai voie să explorezi.Începuturile nu sunt întotdeauna ușoare și este firesc să căutăm îndrumare. Consilierea vocațională este o soluție eficientă pentru o persoană care își dorește să aibă o carieră de succes. Cunoscându-te bine pe tine, înțelegând dinamica pieței muncii și dezvoltându-ți noi abilități, reușita este asigurată! Avem încredere în tine și nu uita: you are the best!


Surse:

____________________________________________________________________________________________

Articol realizat de: Vladimir Fodor

Editori: Mădălina Hodorog, Maria Angele

Sursă foto: Eduspace

Comentários


bottom of page