top of page
  • Emilia Dobrin

#RESURSĂ: Fereastra Johari. Uită-te la tine din mai multe perspective

Fereastra Johari este un exercițiu de autocunoaștere, prin intermediul căruia te poți cunoaște, poți vedea imaginea de sine sau cea pe care nu o conștientizezi.


1. ARENA - conține informații pe care le ști atât tu cât și ceilalți și servește ca bază în relațiile cu ceilalți. Mărimea arenei arată calitatea relațiilor, când se interacționează liber și se schimbă informații. Comunicarea este facilitată, iar relațiile interpersonale sunt mai puternice.


2. ZONA OARBĂ - conține informațiile pe care alții le au despre tine, dar tu nu le știi. Sunt acele informații care surprind imaginea / părerea pe care o au ceilalți despre tine. Nu îţi sunt cunoscute aceste informații pentru că cei ce le au nu ţi le aduc la cunoștință în mod deliberat.


3. FAŢADA - conține informații cunoscute numai de către tine: planuri de viitor, idei, adevărata stare emoțională, idealuri, talente etc. Din dorința de auto protecție nu facem cunoscute aceste informații celorlalți, avem o « fațadă » în spatele căreia ne ascundem.


4. NECUNOSCUTUL - sentimente, abilități, talente încă nedescoperite. În anumite situații de viață se pot descoperi calități și dimensiuni nebănuite/ neștiute ale propriei persoane, atât ţie cât și celorlalți. TIMP: Nu există limită de timp.


resursa fereastra johari

Poți accesa resursa gratuit de aici: https://www.eduspace.ro/resurse 

Articol realizat de: Dobrin Emilia

Commentaires


bottom of page