top of page
  • Mădălina Hodorog

Sesiunea 3 de training FUTURE. Cariera mult dorită se apropie cu pași repezi.

A mai trecut o săptămână și ne-am revăzut cu toții, la sesiune 3 de training FUTURE. Studenți, profesori și angajatori au petrecut două ore cu emoții constructive, curiozitate, voie bună și energie.


Tema întâlnirii a fost CV-ul. „Ce trebuie să conțină acest CV?”, „Cât de lung ar trebui să fie?” și „Cum ne punem în valoare?” La toate aceste întrebări studenții au primit răspuns raportat la un anunț de recrutare. Pentru a respecta cerințele solicitate de angajatori, este indicat să studiem ce se întâmplă pe piața muncii.


Cu toate acestea, un CV corect înseamnă înainte de toate să ne cunoaștem pe noi. Astfel, studenții au aflat diferența între pasiune, hobby și talent”. Pasiunea pe care o avem și pe care o putem dezvolta continuu ne oferă acea sclipire pe care o căutăm la locul de muncă. Altfel va fi sentimentul la job-ul pe care îl alegem când ne realizăm sarcinile cu plăcere.


Hobby-ul are rolul de a ne relaxa, aceste momente fiind identificate când ne deconectăm de la realitate, făcând ceea ce ne place.


Talentul poate fi înnăscut, însă îl putem și dobândi dacă depunem efortul necesar. Prin talent ne raportăm la acele aptitudini necesare unei activități.

„Ce ar mai trebui să știm despre propria persoană pentru a realiza un CV realist?” Răspunsul se află în punctele forte pe care le deținem și pe care trebuie să le descoperim. Cu cât avem mai multe puncte forte, cu atât le putem monetiza. „Care este primul pas pentru a le afla?” Să ne gândim de ce ne solicită cei dragi ajutorul.


La prima sesiune FUTURE am conturat diferența între competențele soft și hard și cât de importante sunt acestea pe piața muncii. În a doua săptămână am văzut ce înseamnă un interviu de angajare, de câte tipuri poate fi acesta, alături de echipa SYKES. Iar în sesiunea cu numărul 3 ne-am concentrat pe CV.


Sesiunea 3 ne-a adus cu pas mai aproape de intrarea în piața muncii. Încet, încet, ne cunoaștem propria persoană mai bine, îi descoperim pe angajatori și ne elucidăm întrebările pe care le aveam de mult timp în gând.


Studenții au răspuns la întrebări care i-au ajutat să își conștientizeze competențele soft și hard pe care le-au dezvoltat până în prezent, fie că au fost la facultate, locul de muncă sau în mediul personal. Acest exercițiu a fost individual, pentru ca fiecare să poată realiza o introspecție.


FUTURE oferă atât însușirea de cunoștințe fără PowerPoint dar și oportunitatea de a aplica pentru posturile disponibile în cadrul companiei SYKES. Toți participanții pot opta pentru a fi puși în legătură cu un membru al partenerului acestei ediții.


Sesiunea a fost cu impact, dovadă fiind gândurile transmise de studenți:

Am văzut că un CV este un proces destul de complex.”

„Am învățat să îmi evaluez punctele forte și competențele în mod corect.”

„Am aflat despre semnătura digitală și cât este de importantă.

Și pentru că 2 ore trec imediat, magia va continua săptămâna viitoare. Va fi o nouă sesiune și o altă tematică, corelată cu ce s-a discutat până în prezent, pentru ca fiecare student care participă în acest program să își pună temelia necesară integrării pe piața muncii.


PROVOCAREA este prezentă și în această sesiune, cartea care va fi câștigată pune în evidență sfaturi pentru a înțelege de ce facem anumite lucruri și cum le putem schimba.


Alături de FUTURE facem progrese pentru un viitor altfel. Ne vedem săptămâna viitoare, pentru că viitorul tău este cel mai important.Articol realizat de: Gălușcă Cosmina-Andreea

Editor: Mădălina Hodorog

Photos: Arhivă personală

Commentaires


bottom of page