top of page
  • Alexandra Oprescu

Sunt student. Care e haosul din gândurile mele.

Viața de student reprezintă o etapă importantă la început de drum, în care dobândirea cunoștințelor și capacitatea de a sintetiza informațiile reprezintă aspecte fundamentale.


Cu toate acestea, am întâmpinat provocări și obstacole care au generat adesea haos și panică în mintea mea.


Haosul din viața unui student

Astfel, haosul din gândurile mele a provenit din următoarele surse:1. Sarcini multiple. 


Acestea au constat în proiecte, teme săptămânale, deadline-uri și mi-au creat o stare de panică și stres la început. Cu toate acestea, am învățat că răbdarea, clarificarea nelămuririlor prin punerea de întrebări și finalizarea proiectelor la timp sunt esențiale pentru a gestiona acest stres.2. Volumul mare de informație în sesiune.


Acesta apare atunci când nu înveți la timp, ceea ce ține de gestionarea timpului. Deoarece nu am știut să-mi gestionez timpul eficient, apropierea datei examenului declanșa o avalanșă de stres și panică. M-am simțit copleșită și nevoită să îmi adun forțele pentru a găsi motivația necesară.3. Cursurile online în programe software.


La aceste cursuri trebuia să fiu extrem de atentă pentru a nu rata niciun pas, deoarece lucrurile se desfășurau în același ritm cu colegii mei. Odată ce uitam sau omiteam un pas, simțeam frustrare și stres, mai ales când întâmpinam erori în program. Notarea pașilor și menținerea ritmului erau dificile.4. Incertitudini legate de viitor.


În primul an de facultate, m-am confruntat cu o mulțime de gânduri negative legate de viitor. Mă întrebam dacă am făcut alegerea potrivită cu facultatea pe care am ales-o, dacă voi fi mulțumită cu ceea ce fac, și dacă ceea ce învăț mă va ajuta pe viitor. Toate aceste incertitudini și întrebări fără răspuns m-au copleșit și m-au demoralizat.În ciuda haosului și stresului întâlnite pe parcursul vieții de student, am reușit să învăț și să mă autodepășesc. Aceste provocări m-au ajutat să-mi dezvolt răbdarea, abilitățile de gestionare a timpului și să fac față incertitudinii în privința viitorului. În final, experiența m-a transformat și m-a pregătit pentru viitoarele oportunități.

 

 

Articol realizat de: Alexandra Oprescu

Editor: Mădălina Hodorog, Maria Angele

Sursă foto: Pexels

 

Comments


bottom of page