top of page
  • Emilia Dobrin

Sunt student. Care e haosul din gândurile mele?

Haosul din mintea unui student este o realitate cu care mulți se confruntă, fie că sunt conștienți sau nu. În timp ce pășim pe drumul academic, mulți dintre noi trecem prin perioade de confuzie și incertitudine, înconjurați de o mulțime de gânduri și provocări.


haosul din gândurile mele

Deadlines

Eseuri, referate, cărți de citit și analizat, proiecte individuale, proiecte de echipă și nu numai - toate acestea vin la pachet cu deadline-uri nu întotdeauna rezonabile. Fiecare student a trecut printr-o perioadă de stres cauzată de astfel de situații. Deși aceste lucruri sunt indispensabile vieții academice, haosul cauzat de deadline-uri nu este deloc benefic tinerilor de pretutindeni. Nici eu nu am putut face față tuturor temelor și proiectelor propuse de profesori și am ajuns să trec prin perioade destul de stresante. În cele din urmă, am fost nevoită să jonglez cu temele de la facultate pentru a le putea duce la capăt pe toate.Cantitate mare de informații

Studenții se confruntă adesea cu o cantitate mare de informații pe care trebuie să le asimileze într-un timp relativ scurt. Fie că este vorba despre manuale dense, notițe de la cursuri sau articole științifice, volumul lor poate declanșa sentimente copleșitoare. Acest exces de informații face dificilă concentrarea pe aspectele importante ale materiei de studiu. Studenții se regăsesc, astfel, în fața provocării de a găsi modalități eficiente de a procesa și reține informațiile.


haosul din gândurile mele

Program haotic

Programul haotic este o realitate pentru mulți studenți, fiind adesea plin de activități și responsabilități care se suprapun. Această aglomerație poate duce la stres și epuizare, având un impact negativ asupra performanței academice a acestora. Este esențial ca studenții să găsească modalități eficiente de gestionare a timpului și prioritizare a sarcinilor pentru a menține un echilibru între viața academică și cea personală. De cele mai multe ori, programul meu a fost încărcat din cauza orarului, întrucât nu mi-a permis să îmi fac o rutină proprie.Presiunea viitorului

Presiunea viitorului poate cauza haos în gândurile studenților, care se întreabă ce urmează după absolvire. Incertitudinea referitoare la ce cale profesională să urmeze, cum să își folosească abilitățile și cum să echilibreze aspirațiile personale cu cerințele societății, poate aduce un stres adițional în viețile lor deja aglomerate. De asemenea, factori precum instabilitatea economică și așteptările angajatorilor pot accentua presiunea asupra tinerilor care își pregătesc viitorul. Este crucial ca studenții să găsească modalități de a face față acestor presiuni și de a-și contura un drum care să le ofere satisfacție și împlinire personală în viitor.


haosul din gândurile mele

Acestea sunt doar o parte dinte lucrurile care mi-au cauzat haos printre gânduri, odată ce am devenit studentă. Din păcate, haosul este parte din viețile noastre, indiferent de statutul nostru.


Cezanne spunea:„Noi trăim într-un curcubeu de haos”. Așadar, dacă ar fi să punem haosul într-o lumină mai plăcută, am putea spune că acesta aduce mai multă culoare în viețile noastre.


 

Articol realizat de: Dobrin Emilia

Editor: Mădălina Hodorog, Maria Angele

Sursă fotografii: Unsplash

Comments


bottom of page