top of page
  • Daniela-Ștefania Bănică

Haos: o perspectivă personală asupra vieții

Sunt studentă și, în timp ce pun aceste cuvinte pe hârtie, simt cum gândurile mă năpustesc cu o rapiditate uimitoare. Sunt studentă. Haosul pare să fie o prezență constantă. La ce mă gândesc oare? La totul și nimic. Sunt convinsă că nu sunt singura care percepe această avalanșă de sentimente, sau poate chiar și de gol.


litere din lemn

În ciuda eforturilor mele de a găsi claritate și ordine, întrebările persistă. Acum un an mă gândeam la viitorul academic: Ce ar trebui să fac?, Ce facultate ar trebui să aleg?, Ar trebui să rămân aproape de casă sau să explorez oportunitățile din diferite universități, indiferent de distanță? Aceste dileme mă copleșeau, iar teama și confuzia erau în jurul meu. Acum mă gândesc la posibilitatea de a începe să îmi caut un job nou, mă gândesc dacă depun suficient efort la facultate, mă întreb de ce mâncarea nu se gătește singură. Cu toate acestea, în labirintul de incertitudini am realizat că nu sunt singura care se confruntă cu astfel de sentimente. Fiecare persoană din jurul meu pare să fie la fel de speriată și neîncrezătoare.

 

Înțeleg că este normal să simți aceste emoții și că teama poate fi o sursă de motivație pentru a lua decizii raționale. Aceasta m-a condus către oameni și experiențe care îmi luminează calea și mă fac să zâmbesc în fiecare dimineață. Însă, chiar și acum, în mijlocul acestei perioade de stabilitate relativă, viața continuă în confruntarea cu frica și incertitudinea.

 

În mijlocul haosului, am început să mă întreb: Ce este de fapt haosul? Pot fi citatele unor mari gânditori o sursă de claritate?


„Haosul este un prieten al meu, deoarece, precum mine, nu poate fi controlat." - Nicola Tesla
„În mijlocul haosului, există și oportunități." - Sun Tzu
„Haosul este doar un alt mod de a privi ordinea." - Piers Anthony
„În haos, există și frumusețe." - Lao Tzu

Haosul pentru mine este tot ceea ce se întâmpla în timp ce îmi completam înscrierea la facultate sau când aveam primul drum ca studentă cu trenul. Acum este sentimentul pe care îl simt de fiecare dată când mă întâlnesc cu persoana mea specială. Haosul nu își ia zile libere, deoarece mă completează perfect.


Ce reprezintă haosul pentru tine?


 

Articol realizat de: Daniela-Ștefania Bănică

Editor: Mădălina Hodorog, Maria Angele

Sursă fotografie: Unsplash

Opmerkingen


bottom of page