top of page
  • Călin Crețu

150 de studenți, profesori universitari, angajatori s-au pregătit împreună pentru cariera lor

EDUSPACE, prima conferință de #EducațieAltfel din România a găzduit la Brașov 150 de studenți și profesori universitari, alături de compania Freudenberg Performance Materials în 27 octombrie. Tinerii și profesorii universitari s-au pregătit împreună pentru piața muncii și pentru carieră în cadrul evenimentului gratuit.

Evenimentul EDUSPACE a oferit studenților și profesorilor universitari oportunitatea de a înțelege piața muncii, modul în care lucrează companiile astăzi, precum și de a cunoaște oportunitățile locurilor de muncă. Activitățile au fost orientate către autocunoaștere, dezvoltarea competențelor precum muncă în echipă, colaborare și comunicare. Participanții au avut, de asemenea ocazia să comunice cu angajatorii și să viziteze compania multinațională Freudenberg Performance Materials. Feedback-ul pozitiv primit de la studenți și profesori ne încurajează să continuăm să investim în viitorul tinerilor și în organizarea de astfel de evenimente in parteneriat cu mediul universitar. Echipa Freudenberg a fost încântată de participarea la această conferință și de interacțiunea cu studenții deosebit de talentați, deschiși și receptivi la colaborarea cu mediul de business și la perspectivele viitorului asupra carierei lor. Suntem mândri că am putut contribui la educația și pregătirea profesională a tinerilor care sunt la început de carieră.”, a declarat unul dintre reprezentanții companiei Freudenberg Performance Materials.

Profesorii universitari participanți la Conferința EDUSPACE au observant metode interactive de predare puse în practică, dar au înțeles și modul în care piața muncii funcționează astăzi: ce se întâmplă în interiorul diferitelor departamente sau ce competențe se caută astăzi în piața muncii. Toate activitățile din cadrul Conferinței EDUSPACE au fost bazate pe metode de educație experiențială sau Pedagogie Sistemică pentru a-i ajuta pe profesori în pregătirea propriilor cursuri sau seminarii.

„Împreună cu compania Freudenberg Performance Materials am adus împreună tinerii – profesorii și echipa companiei într-un spațiu unde fiecare s-a pregătit pentru cariera lui: studentul a înțeles cum arată o companie internațională, ce înseamnă angajare azi; profesorii au observat direct metodele de predare folosite și au înțeles piața muncii diferit; echipa companiei Freudenberg au oferit din propria experiență”, a declarat Mădălina Hodorog, fondatorul conferinței EDUSPACE și a programelor de #EducatieAltfel din România. Despre EDUSPACE Conferința EDUSPACE a fost organizată la Brașov în 27 octombrie împreună cu compania FREUDENBERG PERFORMANCE MATERIALS, iar participarea a fost gratuită prin completarea formularului de înscriere: www.eduspace.ro. Sub umbrela evenimentelor de #EducatieAltfel s-au organizat programe precum FUTURE, FUTURE Manager și FUTURE Student, Cursuri pentru Școli cu o durată de 6 luni fiecare. Toate activitățile sunt bazate pe educația experiențială, Pedagogie Sistemică, bazate 100% pe activități practice prin activități precum „learning by doing” sau „project based” cu scopul de a dezvolta competențele necesare astăzi tinerilor în piața muncii. Despre FREUDENBERG FREUDENBERG este un grup tehnologic global care pune la dispoziția clienților și a societății în general, soluții inovatoare orientate către viitor. Freudenberg Group dezvoltă tehnologii de vârf, produse și servicii excelente pentru aproximativ 40 de piețe și pentru mii de aplicații: etanșări, componente de control al vibrațiilor, baterii și celule de combustie, textile tehnice, filtre, tehnologii și produse de curățare, produse chimice de specialitate și produse medicale.


51.000 60 650 angajați țări locații la nivel global in toata lumea la nivel global


Puterea inovației, orientarea către clienți, diversitatea și spiritul de echipă sunt valorile de bază ale companiei. Chiar și după mai mult de 170 de ani de existență grupul de firme Freudenberg trăiește după aceleași principii fundamentale: angajamentul față de excelență, orientarea pe termen lung și promovarea unui mediu de lucru în care fiecare este încurajat să acționeze proactiv și să își asume noi responsabilități.

Shared Service Center-ul FREUDENBERG oferă servicii integrate de business pentru clienți interni din toată Europa, în 8 domenii diferite, printre care: Contabilitate, Customer Service, Achiziții și IT. De peste 18 ani, clienții interni, parte din același grup de firme, beneficiază de expertiza, profesionalismul și agilitatea colegilor din Shared Service Center-ul din Brașov.


Persoana de contact:

Mădălina Hodorog

0741 401 399
Comments


bottom of page