top of page
  • Alexia Sandulescu

Cursuri online gratuite pentru studenți

Ne aflăm în era în care accesul la educație este într-o continuă expansiune, iar internetul a devenit poate cel mai de preț aliat pentru studenții dornici să își îmbunătățească abilitățile și să își dezvolte cunoștințele. Oportunitatea de a accesa cursuri gratuite online este acum mai ușoară și mai accesibilă ca niciodată, prin faptul că le oferă studenților posibilitatea de a învăța în ritmul și în timpul lor, totul din confortul propriei case.


Aceste cursuri reprezintă nu doar o alternativă convenabilă pentru învățământul tradițional, ci și o modalitate eficientă de a explora domenii noi și de a-ți îmbogăți bagajul educațional. 


În acest material vom oferi o listă care conține câteva cursuri gratuite disponibile online pentru studenți și vom evidenția avantajele și beneficiile pe care le oferă acestea în parcursul lor educațional. Toate aceste cursuri sunt online și gratuite, deci nu va fi nevoie să scoți un ban din buzunar pentru a învăța ceva nou și interesant. 


cursuri online gratuite pentru studenti

1. Cursurile din Atelierul Google


Atelierul Google este o platformă educativă online oferită de Google, care oferă o gamă largă de cursuri gratuite pentru a ajuta oamenii să-și dezvolte abilități și cunoștințe în domenii, precum marketing digital, programare, analiză de date, design grafic și multe altele.2. Stagiul SEO365


Programul de stagiu practic dezvoltat de SEO 365 este structurat în patru module, care sunt concepute să fie parcurse împreună, ca un întreg. Aceste module au rolul de a te pregăti pentru activitățile profesionale specifice din domeniu, conform celor spuse pe website-ul lor.

Aceste module conțin patru cursuri, iar la sfârșit două teme practice și un proiect final: modulul Copywriting, modulul Social Media Marketing, modulul Influencer Marketing și cel SEO.3. Cursurile susținute de Universitatea Harvard


Harvard a lansat o serie de cursuri online gratuite, deschise pentru toată lumea, inclusiv pentru studenți. Aceste cursuri oferă oportunitatea unică de a accesa resurse academice de top, elaborate și predate de experți în domeniu de la Harvard, fără a fi nevoie să aplici sau să plătești taxe de școlarizare. Câteva din acestea sunt: 
4. Cursurile celor de la Smart Curs


Smart Curs produce cursuri video online despre diverse abilități digitale precum programare, marketing sau design în limba română, conform informațiilor de pe site-ul lor. Câteva din acestea sunt:
5. Cursuri online gratuite de la Coursera


Platforma propune numeroase cursuri gratuite interesante și folositoare, printre care și:
6. Alte cursuri


Am adunat și alte cursuri interesante și folositoare pentru studenți, care merită încercate:
Fără îndoială, internetul este plin de cursuri online gratuite care reprezintă o adevărată comoară pentru studenții dornici să își îmbunătățească abilitățile și să își mărească șansele de a se integra pe piața muncii. Multe dintre cursurile pe care le-am prezentat oferă diplome sau acreditări recunoscute, care pot consolida încrederea în fața unui potențial angajator și pot fi adăugate cu încredere în CV-uri și profiluri profesionale. În plus, faptul că aceste cursuri sunt disponibile online le face accesibile și convenabile pentru oricine, indiferent de locație sau de programul zilnic. Cu atât de multe opțiuni la dispoziție, acum este momentul perfect să începi să explorezi aceste resurse și să îți croiești drumul către succesul profesional și personal!


____________________________________________________________________________________________

Articol realizat de: Cozan Veronica-Jessica

Editor: Mădălina Hodorog, Săndulescu Alexia, Maria Angele

Sursă foto: Unsplash
Comentarios


bottom of page