top of page
  • Călin Crețu

Ce a însemnat programul FUTURE pentru studenții din ediția Office Depot? [Partea 1]

Suntem după o nouă ediție a programului FUTURE - Construiește cu pasiune cu 40 de studenți care s-au pregătit pentru primul loc de muncă.


Ce au învățat ei în cele 6 luni de program?

Am preluat o parte dintre răspunsurile studenților din cadrul ediției Office Depot Service Center pentru a le citi poveștile, gândurile și propria evoluție. Mai mult, însă, vei vedea un limbaj adoptat la finalul programului și conștientizări proprii despre ei și lumea din jur.


Important de menționat

La FUTURE nu am avut momente de inspirație verbală. Nici eu și nici colegul meu Călin Crețu nu am folosit fraze precum: „Tu poți”, „Nu renunța”, „Fii curajos”. Pe de o parte, credem că motivația se dezvoltă intrinsec, personal în fiecare dintre noi. Pe de altă parte, lucrând cu și în piața muncii, înțelegem că nu este totul mereu roz.


Amândoi credem însă în pasiune. Pentru că atunci când se plantează o mică sămânță în tine (gânduri, suflet, inimă - unde vrea fiecare), începi să prinzi inspirație, curaj, motivație.


Așa cum au prins ei - #FutureLeaders

Care a fost cea mai semnificativă schimbare pe care ai vĂzut-o la tine?

Feedback-ul de mai jos este preluat de la o singură persoană.


- am învățat să înțeleg oamenii de lângă mine, să calculez mai mult acțiunile mele în raport cu ceilalți, să lucrez în echipă


- am prins mult mai mult curaj în forțele proprii (am fost refuzată după 3 job interviews în vara anului trecut, lucru care m-a debusolat grozav. Acum am înțeles că piața muncii nu e atât de înfricoșătoare precum mi-o imaginam și trebuie să ai încredere în tine și să lupți pentru ce dorești)


- SOFT SKILLS - acum pun mult mai mult accent pe abilitățile soft și o să caut să mă dezvolt și mai mult. Vreau ca programul FUTURE să fie primul pas în dezvoltarea mea.


- mi-am descoperit pasiunile, atuurile (și am fost surprinsă să aflu că poți afla multe sau cele mai multe despre tine de la o altă persoană)


- echipa Office Depot m-a surprins. Nu mă așteptam să găsesc o ofertă de muncă atât de avantajoasă și oameni atât de deschiși și sinceri


- am înțeles că la un viitor interviu relația cu angajatorul trebuie privită foarte echilibrat (să nu încerci să te faci pe plac și să le spun ce vor ei să audă, ci doar să fiu eu însumi)


- am înțeles că pentru a câștiga un Concurs de Soluții nu este de ajuns doar să îți dorești să câștigi, ci și cum să muncești extraordinar de mult pentru asta și ÎN ECHIPĂ!
Sursă foto: Andreea Olah


Comments


bottom of page