top of page
  • Mădălina Hodorog

Emoții, bucurie, regăsire. O privire în culisele primei sesiuni de training FUTURE, ediţia 6


Tic-tac a trecut timpul și iată că am dat drumul celei de-a 6 ediții a programului FUTURE, prin prima sesiune de training, unde un număr impresionant de studenți și profesori au luat parte la emoția pe care am avut-o cu toții. Cu fiecare ediție emoția și bucuria ating cote maxime, e un entuziasm de care te poți bucura într-un colectiv de oameni deosebiți, toți dornici să se depășească pe ei înșiși și să evolueze cât mai mult.
După cum spuneam, prima sesiune de training a început, cum era firesc, timid din partea participanților, însă cuvântul de ordine al sesiunii s-a impus a fi „curajul”, de a pune întrebări, de a fi curios, de a lua cuvântul și de a demonstra cât de dornici sunt de afirmare studenții noștri, dar și profesorii, deopotrivă.

Și cum descoperim noi curajul la FUTURE, dacă nu împreună?!

A fost nevoie doar de un joc, la început simplu, dar care s-a dovedit extrem de util în activarea concentrării și a perspicacității participanților.


La pas prin unica experienţă FUTURE

Primii pași erau făcuți, acum nu ne mai rămânea decât să dăm drumul energiei pozitive care aștepta să evadeze alături de curiozitatea tuturor. Subiectul de maxim interes al sesiunii a fost piața muncii, despre care avem cu toții întrebări, într-un anumit moment din viata.


Întrebări precum: „Ce înseamnă să te angajezi?, Ce studii trebuie să ai pentru un anumit job?, Ce poziții sunt într-o companie?”, au răsunat inevitabil pentru toți. Acestea au fost unele dintre cele mai frecvente întrebări la care și-au găsit răspuns participanții, în cadrul primei sesiuni de training.

Au aflat că sunt nu mai puțin de 500 de domenii în care poți activa pe piața muncii, că te poți dezvolta într-o companie atât pe verticală, urcând în ierarhie, cât și pe orizontală, și oricum ar fi, progresul și perseverența să nu lipsească de pe tabla lor de șah, căci orice început are nevoie de strategie.Un alt subiect dezbătut a fost, bineînțeles, competențele, pentru că sunt vitale pentru obținerea unui job. Atât cele soft, cât și cele hard sunt esențiale. E nevoie să le înțelegem pentru a le însuși, descoperi și învață.

Echipa SYKES, prezentă și ea la prima sesiune, a explicat și exemplificat ce înseamnă aceste două tipuri de competențe, fiind dornici mereu de mai multe și mai multe întrebări din partea participanților, care, desigur nu au întârziat să apară. Pentru că într-o companie e vorba de echipă s-au format echipe de participanți, studenți și profesori, care au avut ocazia să pună întrebări angajatorilor. În funcție de departamente, au stabilit organigramele din cadrul companiei și au înțeles rolul și importanța fiecărei poziții din compania SYKES.


La final impresiile au curs într-un număr uriaș, au fost ca un cufăr plin de fluturi care-și arătau fericirea și emoția pe care au trăit-o în cele 2 ore trecute, așa cum spuneam la început, tic-tac.

Iată doar câteva din gândurile participanților la finalul sesiunii:

,,Mi-a plăcut că în aceste 2 ore am învățat lucruri benefice mie și mi-a plăcut energia pe care ați transmis-o, felul cum vorbiți cu pasiunea despre ceea ce faceți.”
„Mi-a plăcut că am discutat despre importanța structurii ramificate dintr-o companie, înțelegând, de fapt, unde anume ne-am potrivi fiecare dintre noi.”
,,Două ore foarte plăcute, care m-au scos din zona de confort, m-au învățat lucruri pe care nu le cunoșteam, timpul a zburat.”

Experiența FUTURE este de departe unică, nu acoperă doar segmentul de dezvoltare sau educație, ci îți deschide ușile spre viitor, unul strălucit dacă ai încredere, curaj și determinarea de a accepta și a înțelege provocările care apar în accederea spre o carieră de succes.

Dacă ești de acord că viitorul tău contează, atunci, cu siguranță ,,FUTURE contează”, așadar să vină sesiunea 2, căci suntem nerăbdători să mai punem o cărămidă la viitorul vostru strălucit!

Comments


bottom of page