top of page
  • Mădălina Hodorog

Evenimente în educație la care merită să participi în 2021

Una dintre cele mai potrivite metode de a socializa şi de a rămâne la curent cu toate noutăţile din domeniul educaţiei este participarea la evenimente ce abordează educația direct. Anul trecut, la cursurile de #EducatieAltfel m-ați întrebat unde mă formez și cum reușesc să țin energia ridicată.

Găsești mai jos lista cu evenimente educaționale ce au loc la nivel internațional în perioada ianuarie - martie 2021 și pe care le recomand. Toate evenimentele se desfășoară online, ceea ce te ajută să te organizezi eficient și din timp. Un plus major la aceste evenimente este faptul că poți avea acces la înregistrări.

Evenimente în educație - Luna Ianuarie


Future of Education Technology Conference – Are loc pe 26 ianuarie. FETC 2021 va fi o experienţă interactivă, gratuită şi virtuală, prin care vor fi prezentate cele mai noi aplicaţii, software-uri şi hardware-uri ce ar putea îmbunătăţi experienţa învăţământului în regim online în această perioadă.


2021 Leadership Summit on Educator Mental Health and Wellness – Foarte mulţi profesori se confruntă cu stresul şi suprasolicitarea, în special din momentul în care s-a realizat tranziţia de la şcoala fizică la cea online. Astfel, în cadrul evenimentului, desfăşurat pe 27 ianuarie, se vor discuta modurile prin care putem trece de această perioadă dificilă.


UMLA 2021: Survive - Strive - Thrive – 30 ianuarie. Această conferinţă este una dintre cele mai bune surse de dezvoltare profesională.


Common Ground 2021 – Se desfăşoară pe 30 ianuarie. Împreună, 18 organizaţii non-profit din domeniul educaţiei împărtăşesc idei inovative şi practici care merită a fi luate în considerare.


Everyone Reading Conference – Evenimentul are loc pe 23 ianuarie şi pe 6 februarie. Această conferinţă propune noi strategii din partea experţilor din domeniul dislexiei şi dificultăţilor de învăţare.Evenimente în educație - Luna Februarie


TCEA Convention & Exposition – 1 februarie. Din 1980, TCEA a încercat să găsească metode de a-i pune la curent pe profesori cu toate noutăţile în materie de tehnici de predare, idei şi instrumente de care s-ar putea folosi în acest proces. La acest eveniment îşi vor face simţită prezenţa numele unora dintre cei mai importanţi specialişti în domeniul educaţiei.


Conference on Higher Education Pedagogy – Are loc pe 3 februarie. Această conferinţă aduce în atenţie cele mai bune practici pedagogice şi de cercetare în ceea ce priveşte studiile superioare.C W Austin Learning Disabilities Conference – Această conferinţă are loc pe 6 februarie şi îl aduce în prim plan pe Christopher Austin – un student de succes cu dislexie. Acesta a fost muzician, scriitor şi visual artist. El a fost ucis la vârsta de 20 de ani.


National Convening on Personalized Learning – Se desfăşoară pe 8 februarie. Aceasta este o oportunitate pentru profesori în vederea discuţiilor despre practicile de învăţare şi strategiile cele mai potrivite acestei activităţi.


National Cross-Cultural Counseling and Education Conference for Research, Action, and Change – 11 februarie. În fiecare an, doctori, profesori, specialişti în studii superioare şi studenţi se adună pentru a interacţiona şi discuta pe tematici precum opresiunea, identitatea, societate etc.


AIEA Annual Conference – O conferinţă organizată pentru cei ce ocupă poziţii de conducere în instituţiile de învăţământ superior. Acest eveniment se derulează pe 15 februarie.


European Learning & Teaching Forum – Acest eveniment, desfăşurat pe 18 februarie, oferă posibilitatea ca participanţii să discute despre dezvoltarea tehnicilor de învăţare şi predare în universităţile din Europa.


Crisis Leadership in High Education – 22 februarie. Acest program îi pregăteşte pe liderii instituţiilor de învăţământ să răspundă în mod eficient la situaţiile critice, să dezvolte un protocol ce poate asigura securitatea, siguranţa şi succesul instituţiei pe care aceştia o conduc.


LEAD Winter – Acest eveniment are loc pe 26 februarie şi are drept scop încurajarea tuturor studenţilor pentru a face o diferenţă în comunităţile în care trăiesc şi în şcolile pe care aceştia le urmează.Evenimente în educație - Luna Martie


Innovations Conference – 1 martie. Acest eveniment este dedicat dezvoltării stilului de predare şi celui de învăţare.


National Youth-At-Risk Conference – Conferinţa se desfăşoară pe 8 martie şi se adresează tuturor oamenilor interesaţi de bunăstarea în rândul tineretului.


Diversity, Equity, and Student Success – Evenimentul are loc pe 24 martie şi abordează modul de a lucra într-un campus.Utah Early Childhood Conference – 26 martie. Această conferinţă inspiră şi pregăteşte participanţii cu ajutorul trainerilor specializaţi în aspecte ce ţin de copilăria normală şi sănătoasă.Construiește cu pasiune pentru propria ta dezvoltare, dar și a tinerilor cu care lucrezi. Tu la care evenimente mergi anul acesta?

 

Surse foto: Arhiva Personală, Arhiva evenimente, Unsplash


Autori: Mădălina Hodorog, Georgiana Grigoraş

Comments


bottom of page