top of page
  • Mădălina Hodorog

FUTURE - ,,I can and I prove myself that I can”

Edițiile FUTURE sunt unice, iar unicitatea acestora este datorată întotdeauna oamenilor care participă și le însuflețesc.


Așadar, ne-am propus să facem cunoscute experiențele participanților, iar astăzi o cunoașteți pe Buzogan Amanda.


Amanda locuiește în Sighișoara și studiază litere la Cluj-Napoca, este o tânără implicată și hotărâtă ca viitorul său să fie unul de succes. Vă invit să o cunoaștem mai bine și să aflăm ce impact a avut și are experiența FUTURE asupra sa.

Cum ai văzut angajarea înainte de programul FUTURE?

Am mai fost angajată înainte de programul FUTURE și angajarea în sine nu mi sa părut ceva dificil, în schimb primele săptămâni au fost exact cum le-a descris Mădălina, destul de haotice și mi-ar fi plăcut să știu toate informațiile oferite de ea în urmă cu doi ani, atunci cand m-am angajat.


Cum o vezi acum?

Acuma simt că s-au clarificat multe în mintea mea și pot să îmi dau seama retrospectiv ce greșeli am făcut la primul interviu de angajare. Mi-e chiar rușine de CV-ul pe care l-am trimis atunci, este o diferență mare între CV-ul pe care îl construim, edităm și reedităm acum împreună cu Mădălina și Călin și CV-ul pe care l-am trimis atunci.


Cum te simți în cadrul programului FUTURE?

În cadrul programului FUTURE mă simt relaxată și cum am mai menționat simt o clarificare a informațiilor pe care le știam deja și mai simt că acumulez foarte multe informații noi și importante într-un mod lejer și un mediu încurajator. Îmi place faptul că deși facem greșeli cu toții sau spunem lucruri care poate nu sunt chiar corecte nu am simțit niciodată că cineva ne judecă sau ne evaluează conform greșeliilor, din contra.


Dacă ar fi să rezumi experiența FUTURE într-o singură frază/expresie, care ar fi aceea?

I can and I prove myself that I can - este propoziția Mădălinei nu a mea, dar mi-a plăcut foarte mult și cred că rezumă experiența, chiar a mea personală, pentru că îți trebuie și o doză de curaj să participi și ambiție să finalizezi programul de la cap la coadă fără a cauta motive pentru a nu participa când începe să ți se activeze tare zona de confort.


Așa cum menționa și Amanda, FUTURE este ,,I can and I prove myself that I can”, este acel imbold de care cu toții avem nevoie la începutul carierei; când pășim în necunoscut FUTURE e acolo, lângă noi, ca un părinte ce ne ghidează pașii spre succes. Și cum generația tânără este viitorul, atunci haideți să fim cu toții FUTURE și să construim cu pasiune tot ce ne propunem.

 

Interviu realizat de: Cosmin Hongu

Editor: Mădălina Hodorog

Photos: Arhivă personală


Articolul face parte din campania #ExperientaFUTURE în care am provocat studenții din program să-și exprime ideile sincer, să conștientizeze ce învață și să comunice despre ele. Prin intermediul acestor articole-opinii îmi doresc ca tu, cititorul, să conștientizezi mai bine modul în care gândesc tinerii și să îi ajuți, acolo unde poți, prin experiența sau personalitatea ta.

Iubesc să ajut tinerii să iasă din haos. Programul FUTURE - Construiește cu pasiune a ajutat în 5 ediții peste 350 de studenți și 200 de profesori universitari să facă trecerea de la facultate la primul job. Din 2022, am lansat și programul FUTURE Student - Alege un viitor cu pasiune unde ajutăm elevii și profesorii de liceu să ia decizii conștiente legate de alegerea facultății.


Adițional organizez programe și evenimente precum: Eduspace, Cursuri de formare pentru profesori, Stagii de practică, Sesiuni de bine și Sesiuni de training în interiorul companiilor.

www.madalinahodorog.ro


Construiesc punți acolo unde sunt prăpăstii. Între liceu și facultate. Între facultate și piața muncii.

(Mădălina Hodorog)

Comentarios


bottom of page