top of page
  • Mădălina Hodorog

FUTURE - Tot restul vieții învață și fii curios

Edițiile FUTURE sunt unice, iar unicitatea acestora este datorată întotdeauna oamenilor care participă și le însuflețesc. Așadar, ne-am propus să facem cunoscute experiențele participanților, iar astăzi o cunoașteți pe Iftodie Elena Andreea. Elena locuiește în Cluj și studiază Psihologie în același oraș, este o tânără implicată și hotărâtă ca viitorul său să fie unul de succes. Vă invit să o cunoaștem mai bine și să aflăm ce impact a avut și are experiența FUTURE asupra sa.


Cum te-a ajutat FUTURE până acum prin sesiunile de training?

Programul FUTURE m-a ajutat să am mai multă încredere în mine, să îndrăznesc să visez la o carieră care să îmi aducă împlinire și bucurie. M-a ajutat să îmi dau seama ce mi se potrivește și cât de frumos te poți forma ca om dacă alegi un traseu al vieții potrivit personalității tale, valorilor și pasiunilor tale. Mi-am propus cu bucurie și liniște în suflet să îmi fac câteva activități pentru timpul liber. Până acum credeam că nu e nevoie să investești în astfel de activități, iar dacă investești trebuie duse la nivel de carieră. Acum mi-am propus cu multă seninătate câteva pe care le tot amânam.


Ce îți place cel mai mult în sesiunile FUTURE?

Cel mai mult mi-a plăcut energia. După fiecare sesiune rămâneam îngândurată de cât de multă energie pozitivă și stare de bine pot transmite Mădălina și Călin. Iar acest lucru mă determina și pe mine să fiu conștiincioasă, să intru la timp, să nu pierd nicio întâlnire. Mi-a plăcut și prima parte a proiectului cum a fost organizat. Mi-a plăcut foarte mult faptul că am putut avea acces la cunoștințe din cadrul unei companii.


Ce i-ai spune unui student care nu este momentan parte din programul FUTURE?

Unui student i-aș spune că viața pare mult mai clară și mai ușoară din moment ce știi ce ți se potrivește, știi la ce ești bun, știi în ce direcții să mergi. Din moment ce te cunoști pe tine, acum la început, și ai claritate, devii mai încrezător, știi cum să te prezinți la un interviu, știi în ce zone e indicat să te dezvolți. Și totodată faptul că e foarte important să înveți și să acorzi timp și resurse oportunităților care se ivesc. Poți învăța constant lucruri care să îți fie foarte utile, care să te ajute să fii un om mai bun.


Care este lecția cea mai valoroasă învățată în programul FUTURE?

Lecția pe care eu o iau în urma acestui proiect este aceea că dacă îmi clarific lucrurile, îmi fac o strategie bună, lucrez constant la mine, învăț și ies din zona de confort pot să reușesc în viață ce mi-am propus. Și încă o dată îmi confirm lecția „mereu învață, tot restul vieții învață și fii curios" peste care am tot dat în viață în diverse contexte.


Așa cum menționa și Elena, FUTURE te îndeamnă să visezi ,,la o carieră care să îmi aducă împlinire și bucurie”, este acel imbold de care cu toții avem nevoie la începutul carierei; când pășim în necunoscut FUTURE e acolo, lângă noi, ca un părinte ce ne ghidează pașii spre succes. Și cum generația tânără este viitorul, atunci haideți să fim cu toții FUTURE și să construim cu pasiune tot ce ne propunem.


 

Interviu realizat de: Cosmin Hongu

Editor: Mădălina Hodorog

Photos: Arhivă personală


Articolul face parte din campania #ExperientaFUTURE în care am provocat studenții din program să-și exprime ideile sincer, să conștientizeze ce învață și să comunice despre ele. Prin intermediul acestor articole-opinii îmi doresc ca tu, cititorul, să conștientizezi mai bine modul în care gândesc tinerii și să îi ajuți, acolo unde poți, prin experiența sau personalitatea ta.


Iubesc să ajut tinerii să iasă din haos. Programul FUTURE - Construiește cu pasiune a ajutat în 5 ediții peste 350 de studenți și 200 de profesori universitari să facă trecerea de la facultate la primul job. Din 2022, am lansat și programul FUTURE Student - Alege un viitor cu pasiune unde ajutăm elevii și profesorii de liceu să ia decizii conștiente legate de alegerea facultății.


Adițional organizez programe și evenimente precum: Eduspace, Cursuri de formare pentru profesori, Stagii de practică, Sesiuni de bine și Sesiuni de training în interiorul companiilor.

www.madalinahodorog.ro


Construiesc punți acolo unde sunt prăpăstii. Între liceu și facultate. Între facultate și piața muncii.


(Mădălina Hodorog)

Comments


bottom of page